Wat heb je nodig?
50 gram boter, 4 tenen knoflook (uitgeperst), 6 grote champignons (alleen de hoeden), 200 g vers witbroodkruimels, 1 el verse tijm (fijngesneden), 1 ei (losgeklopt), zout & peper
Bereiding:
- Verwarm oven voor op 180 graden.
- Klop de boter met de knoflook in een kom romig. Verdeel 2/3 van de knoflookboter over de champignonhoeden en leg deze met de open kant naar boven op een bakplaat.
- Smelt de rest van de knoflookboter in een koekenpan. Voeg het broodkruimels toe en laat de kruimels op laag vuur goudbruin worden.
- Haal de pan van het vuur en doe het kruimels in een kom. Roer de tijm erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Zodra de kruimels afgekoeld zijn roer dan het losgeklopte ei er zorgvuldig door.
- Verdeel het broodkruimmengsel over de champignonhoeden en bak ze 15 min. in de voorverwarmde oven tot de vulling goudbruin en de champignons gaar zijn. Serveer de champignons warm.