Pittige kip a la Pizzaiola

Dit lekkere recept ontdekte ik enkele jaren terug via smulweb. De naam Kip a la Pizzaiola zegt het eigenlijk al. Dit recept uit de Italiaanse keuken wordt op smaak gebracht met oregano, kaas en een lekkere pittige tomatensaus. Ingredienten die je ook op een lekkere pizza terug vind. De kip krijgt door de bereiding een hele zachte smaak met een krokant jasje en een pittige tomatensaus.

Benodigheden: +/- 200 g kipfilet, 1 blik tomatenblokjes, 1 kleine ui (gepeld en fijngesneden), 2 teentjes uitgeperste knoflook, 1/2 rode spaanse peper fijngesneden (let op: pitjes goed verwijderen!), 2 theelepels oregano, parmazaanse kaas, 1 glas droge witte wijn, bloem, 2 eetlepels olijfolie, zout & peper, ovenschaal

Bereiding:

  1. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een kleine pan en verwarm hierin de peperstukjes, ui en knoflook kort. afblussen met wijn en laten inkoken tot er 1 eetlepel vocht over is.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Het geheel laten indikken tot er bijna geen vocht meer over is.
  3. Breng op smaak met de oregano, zout & peper.
  4. kipfilet in mooie blokjes of reepjes snijden. bestrooien met wat zout & peper en bloem. Rest van de olie in ene pan verhitten en kipfilet op middelhoog vuur krokant bruin bakken.
  5. Leg de kip vervolgens naast elkaar in een ovenschaal en verdeel de tomatensaus erover.
  6. verdeel de kaas en strooi wat oregano over het geheel.
  7. Laat de schaal ong. 20 min in het midden van de voorverwarmde oven op 200 graden bakken, zodat de kaas is gesmolten en lichtbruin is.

Lekker met pasta, aardappeltjes of als tapas hapje.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply