Spinazie feta taartje

Kaneel, spinazie en feta een verrassend goede combinatie!

Ingredienten:

  • Hartig taart deeg (supermarkt) of zelf maken zie hier.
  • 100 g boter, gesmolten
  • 1 ui gesnipperd
  • 150 g verse spinazie
  •  2 eieren
  • 100 g fetakaas, verkruimeld
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 mespunt kaneel
  • Bakvorm

Bereiding:

  1. Oven voorverwarmen 200 graden.
  2. Hartig taartdeeg bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  3. Rol het taartdeeg met een deegroller goed uit.
  4. Vet een springvorm in met boter en bekleed de vorm met het taartdeeg.
  5. In een grote pan 1 el boter verhitten en ui 5 min. zachtjes fruiten.
  6. Spinazie fijn snijden.
  7. In een kom de eieren loskloppen en gefruite ui, feta en spinazie erdoor scheppen. Naar smaak zout, cayennepeper en kaneel toevoegen. Het spinazie- fetamengsel in de taartvorm scheppen.
  8. De taart in het midden van de oven schuiven en in +/- 40 min goudbruin en gaar bakken.

Eet smakelijk!

(Op de foto heb ik kleine muffinvormpjes gebruikt in plaats van een springvorm)

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply