Kaneel, spinazie en feta een verrassend goede combinatie!
Ingredienten:
- Hartig taart deeg (supermarkt) of zelf maken zie hier.
- 100 g boter, gesmolten
- 1 ui gesnipperd
- 150 g verse spinazie
- 2 eieren
- 100 g fetakaas, verkruimeld
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 mespunt kaneel
- Bakvorm
Bereiding:
- Oven voorverwarmen 200 graden.
- Hartig taartdeeg bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Rol het taartdeeg met een deegroller goed uit.
- Vet een springvorm in met boter en bekleed de vorm met het taartdeeg.
- In een grote pan 1 el boter verhitten en ui 5 min. zachtjes fruiten.
- Spinazie fijn snijden.
- In een kom de eieren loskloppen en gefruite ui, feta en spinazie erdoor scheppen. Naar smaak zout, cayennepeper en kaneel toevoegen. Het spinazie- fetamengsel in de taartvorm scheppen.
- De taart in het midden van de oven schuiven en in +/- 40 min goudbruin en gaar bakken.
Eet smakelijk!
(Op de foto heb ik kleine muffinvormpjes gebruikt in plaats van een springvorm)