3

Exotisch monchou dessert

Een Exotisch monchou dessert. Omdat ik echt een toetjes liefhebber ben wordt ik altijd enthousiast van meerdere kleine toetjes. Dit heerlijke toetje is elke keer een succes! (Met name tijdens koningsdag of het Nederlandse voetbal vanwege de oranje kleur). Het is vrij machtig dus ideaal als kleine portie en te combineren met andere amuse desserts.

(voor 6 amuse toetjes)

Ingredienten: half pak bastogne koeken, 75 g witte basterd suiker, 1 pakje monchou (voor koude gerechten), 50 g roomboter, 80 ml slagroom, Jam naar smaak en kleur (abrokozen, kersen bijv.), 6 amuse glaasjes

Bereiding:

  1. Vermaal de bastogne koeken tot kleine kruimels
  2. Smelt boter in een pan op een laag vuurtje
  3. Voeg de koekkruimers toe aan de gesmolten boter en roer het geheel kort door.
  4. Vul zorgvuldig de bodem van de amuse glaasjes ong. tot 1,5 cm met het koekmengsel (verwijder eventuele vlekken met keukenrol van het glaasje)
  5. Zet min. 15 min. in de koelkast.
  6. Mix de monchou in een kom tot een luchtig geheel.
  7. Mix de slagroom met de suiker en klop deze in een vetvrije kom stijf..
  8. Schep de monchou door de slagroom heen, tot een luchtig geheel.
  9. Schep dit mengsel op de bodem van de bastogne koek.
  10. Als laatste voorzichtig de jam naar hoeveelheid en smaak op het toetje scheppen.
  11. Zet de toetjes bedekt min. een uur in de koelkast om te stijven.
  12. Schaaf met een kaasschaaf wat chocolade snippers van een reep chocolade ter decoratie.

Zie ook: Een dessert van bastognekoek en kersen.

Rating: 7.1/10. From 36 votes.
Please wait...

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Comments

Leave a Reply