Spaanse empanadas

 

Als ik ergens Empanadas op een menukaart zie staan is mijn keuze gemaakt. Heerlijk!

Bereid je voor op een kliederboel maar de uitwerking is de moeite waard!

Nodig:
Melk voor de glans
voor het DEEG: 300 g bloem, snufje zout, 180 boter, 1 ei, zure room
voor de VULLING: 1 1/2 el boter of olie, 1 ui (fijngesnipperd), 500 g kipgehakt, 250 g perziken uit blik (fijngesneden), zout, peper, kipkruiden, kerrie pikant kruiden en kaneel naar smaak.

Bereidingswijze

  1. Zeef bloem en zout boven een kom. Wrijf de boter met je vingertoppen door de bloem tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt. Meng het ei en de zure room, voeg dit mengsel aan de bloem toe en kneed tot een deeg. Wikkel dit in huishoudfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
  2. Voor de vulling: Verwarm de boter in een pan en bak de ui enkele minuten. Voeg het kipgehakt toe en schep het om tot het enigszins goudbruin is. Voeg de fijngesneden perzik toe, breng op smaak met zout, peper en de kruiden. Laat het mengsel afkoelen.
  3. Rol met een deegroller het deeg plat. Snijd ronde lapjes met een doorsnee van circa 10-12 cm eruit (gebruik eventueel een grote mok om de rondjes te vormen). Schep een flinke theelepel vulling in het midden van de lapjes, maak de randen nat met water en vouw ze over de vulling heen. Knijp de randen nat met water en vouw ze over de vulling heen. Knijp de randen goed dicht of duw ze dicht met een vork, bestrijk de empanada’s met een beetje melk en bak ze in circa 15 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Empanada’s zijn ook lekker gevuld met kaas of gehakt.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply