Marokkaanse groentestoofpot

Marokaanse groentestoofpot. Ik ben dol op de geuren en kleuren van de Arabische keuken. Munt, Kaneel, Koriander, Komijn… heerlijk! Deze keer een vegetarische variant.

  • 400 gram pompoen
  • 3 tomaten in partjes
  • 300 gram diepvries erwten
  • 3 winterwortelen, schoonmaken in stukjes gesneden.
  • 10 geschilde krielaardappeltjes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1/2 zakje verse munt (a 15 gram), in reepjes
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de pompoen in dikke plakken en schil deze dun. Verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verhit in een braadpan de olie. Schep daarna de pompoen, ui, worteltjes, aardappelen, tomaat, alle specerijen en 1 theelepel zout erdoor. Stoof de groenten afgedekt op een zacht vuur in +/- 60 minuten zachtjes gaar. Schep het af en toe om en proef regelmatig voor de smaak en textuur. eventueel naar smaak extra specerijen of warm water toevoegen. Schep vervolgens de kikkererwten door de groenten en stoof het 10 minuten zachtjes mee. Breng het op smaak met zout en peper. Strooi tenslotte de munt erover. U kunt het serveren met met couscous of Turks brood.

lekker om te serveren met Tabouleh

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply