Kaneelcroissants

Brunch, lunch, high tea? Dit recept heb ik al verschillende keren gemaakt en is elke keer een succes.

Wat heb je nodig?

  • 1 blik deeg voor croissants (6 stuks, koelvers)
  • 25 g roomboter
  • 1,5 eetl suiker
  • 1,5 eetl donkere basterdsuiker
  • 1 eetl kaneelpoeder
  • 1 ei

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Haal het deeg uit de verpakking, rol af en snijd de deegdriehoeken los. Verdeel de boter in kleine vlokjes over het deeg.

2. Meng de suiker, de basterdsuiker en de kaneel. Strooi de kaneelsuiker over het deeg. Maak in de rechte zijde een insnede van 4 cm en rol het deel op tot croissants. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.

3. Klop het ei los met een vork. Bestrijk de croissants dus met het losgeklopte ei. Bak ze in 15-20 minuten bruik en gaar. Laat de croissants op een rooster afkoelen.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply