Kruidkoek (met gezonde extra’s)

Ingrediënten

♥ 250 gr. bruine basterdsuiker ♥ 100 ml. water ♥ 2 eieren ♥ 2 el. speculaaskruiden ♥ 1,5 eetl. honing ♥ 250 gram zelfrijzend bakmeel ♥ beetje boter om de vorm in te vetten

Extra’s: Pure chocolade, stukjes amandel, zonnebloempitten, 1 el. lijnzaad, el. haverzemelen, gedroogd fruit.

Bereidingswijze

  1. Oven voorverwarmen op 150 graden C.
  2. Meng de basterdsuiker met het water, de eieren, de speculaaskruiden en de honing.
  3. Roer geleidelijk het zelfrijzend bakmeel + eventuele extra’s in het beslag.
  4. Doe dan alles in een ingevette cakevorm en zet de vorm 1 uur in de oven op 150 graden C.
  5. De laatste 10 minuten de temperatuur verlagen naar 130 graden

 

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply