Chocolade lepel met oreo ijs

Ik ben altijd al gek geweest op toetjes. Op een menu kaart ben ik in het kiezen van een toetje niet bepaald besluitvaardig. Vandaar dat meerdere kleine (amuse) toetjes voor mij de ideale uitvinding zijn.

Tijdens koningsnacht had ik mijn vriendinnen uitgenodigd voor een etentje. Om het oranje – rood/wit/blauw thema terug te laten komen had ik dit toetje bedacht. En met succes. Het is erg lekker. Je proeft eerst de chocolade en dan zit daaronder het oreo ijs nog verstopt.

Wat heb je nodig?

Oreo koekjes (ongeveer 5 stuks), 1 pakje slagroom, 1 zakje klop-klop, halve reep chocolade, gekleurde hagelslag, meerdere lepels.

Hoe maak je het?

  1. Klop de slagroom met het zakje klop-klop stijf.
  2. Verkruimel de oreo koekjes en roer deze door de opgeklopte slagroom.
  3. Verdeel het slagroom mengsel over de lepels.
  4. Smelt de chocolade au bain marie.
  5. Gebruik een andere lepel om de chocolade voorzichtig over de lepels met het slagroom mengsel te verdelen.
  6. Versier de lepels met de hagelslag en leg de lepels voorzichtig in een afsluitbaar plastic bakje naast elkaar.
  7. Laat de lepels een uur in de vriezer koud worden.
  8. Je kunt de lepels nu meteen serveren in combinatie met andere amuse desserts.
Rating: 10.0/10. From 3 votes.
Please wait...

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply