Mini ijsdessert met bokkenpootjes

Dit heerlijke recept heb ik al vaak gemaakt. Normaal maak ik dit altijd in een grote portie (dit recept zal ik hieronder ook toevoegen). Maar zoals je hier op de foto kunt zien heb ik het hier als klein amuse dessert gemaakt. Het voordeel is dat de taart op deze manier veel sneller klaar is vanwege de korte vriestijd. Leuk om te combineren met andere kleine toetjes.

Een mini ijsdessert met bokkenpootjes

Wat heb je nodig? voor ongeveer 12 amuse hapjes

1 pakje slagroom, 1 zakje klop klop, 10 mokka schuimpjes, 10 bokkenpootjes, koffielikeurtje, scheutje afgekoelde koffie, amuse schaaltjes of kleine siliconen vormpjes (zoals ik hier gebruikt heb).

Bereiding:

  1. Klop de slagroom met het zakje klop-klop stijf in een vetvrije kom.
  2. Knijp de mokka schuimpjes met je handen fijn en mix deze kort mee met de slagroom tot het geheel gemengd is.
  3. Meng de afgekoelde koffie met een scheutje likeur in een klein schaaltje.
  4. Snijd de Bokkenpootjes in de lengte doormidden en laat deze ongeveer 5 min in de koffie weken. Bedek vervolgens de bodem van de schaaltjes of vormpjes met een stukje bokkenpoot.
  5. Verdeel vervolgens een laag met het mokka mengsel over de bokkenpootjesbodem en laat het geheel een paar uur invriezen. Versier eventueel met Nogatine nootjes, mokkaboontjes of gesmolten chocolade.

De ijstaart

Wat heb je nodig?

2 zakken mokka schuimpjes, 2 pakjes slagroom,1 zakje klop klop, 1 pak bokkepootjes, Italiaanse koffie likeur, kopje koffie (af laten koelen).

  1. Klop de slagroom met het zakje klop-klop stijf in een vetvrije kom.
  2. Knijp de mokka schuimpjes terwijl ze nog in de zak zitten met je handen fijn en mix deze kort mee met de slagroom tot het geheel gemengd is.
  3. Meng de afgekoelde koffie met een scheutje likeur in een schaal.
  4. Snijd de Bokkenpootjes in de lengte doormidden en laat deze ongeveer 5 min in de koffie weken.
  5. Bedek de taartvorm met plastic folie (tenzij je een siliconen vorm gebruikt) zodat de taart er straks gemakkelijk uit te halen is.
  6. Verdeel de bokkenpoten gelijkmatig over de bodem van de vorm.
  7. Verdeel vervolgens een laag met het mokka mengsel over de bokkenpootjesbodem en vervolgens weer een laag met bokkepootjes (+ koffie likeur), eindig met een laag mokkamengsel.
  8. Laat de taart minimaal 6 uur invriezen. Versier eventueel met Nogatine nootjes, mokkaboontjes of gesmolten chocolade.
Rating: 8.8/10. From 5 votes.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply