Gevulde mini paprika’s

Ik heb dit recept hier ook al eens gedeeld op deze website. Maar zoals je op de foto kan zien heb ik de hoeveelheden aangepast om er kleine kleurrijke tapas hapjes van te maken. De oranje kleur maken het een ideaal hapje voor tijdens koningsdag of het WK/EK.

(Voor ongeveer 8 tapas hapjes)

100 gram couscous, 200 ml groentebouillon, 2 bosuitjes, 6 zongedroogde tomaten, 50 gram groene olijven, 2 el geroosterde pijnboompitten, 1 tl gemalen komijn, 1 el citroensap, 1,5 el olijfolie (uit het potje zongedroogde tomaten), 8 mini paprika’s, feta

  1. Giet de bouillon over de couscous in een grote kom en laat 5 minuten wellen.
  2. Snijd de bosui, tomaat en olijven fijn en rooster de pijnboompitten in een koekenpan bruin.
  3. Voeg al deze ingrediënten toe aan de couscous samen met de komijn, citroensap en 1 el van de olijfolie en schep het geheel door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Halveer de paprika’s en haal de zaadlijsten en zaadjes er uit.
  5. Dompel de paprika’s even een paar minuten in kokend water. Daarna uit laten lekken en af laten koelen.
  6. Bestrijk alle paprika helften aan de buitenzijde licht met de overgebleven olijfolie en vul de paprika’s met het couscous mengsel.
  7. Dek de paprika’s af met aluminiumfolie en laat ongeveer 20 minuten gaar en warm worden in de oven op 175 graden.
  8. Garneer de paprika’s met fijngeknepen fetablokjes.
Rating: 9.0/10. From 1 vote.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Welkom op Lekker & Gezellig! Een website waarop ik allerlei uitgeprobeerde recepten, decoratieve ideeën en gezellige to-do's die ik heb opgedaan verzamel. Neem een kijkje rond, doe alsof je thuis bent ;-) ! Liefs, Evelien

Leave a Reply